Woontrends 2022: trendy zwarte kozijnen 0

Woontrends 2022 trendy zwarte kozijnen

Aan het einde van elk jaar begint het hele liedje weer opnieuw. Wat zal de woontrend worden voor het volgende jaar, in dit geval 2022? Het speculeren over nieuwe kleuren, vormen en materialen is dan ook al weer in volle gang. Zo veel zelfs, dat het soms maar knap lastig is om in te schatten wat nu de werkelijke woontrends zullen worden. Om je een beetje op weg te helpen noemen we in dit artikel dus enkele voorbeelden, waaronder dus de trendy zwarte kozijnen.

Het lijstje met trends

Ja, we beginnen ons artikel dus met de trendy zwarte kozijnen als de woontrend van 2022. De rage rondom de zwarte kozijnen en zwarte deuren begon eigenlijk al een beetje in dit jaar, maar gaat volgend jaar onveranderlijk door. Waarom? Nou, ten eerste zien zwarte kozijnen er natuurlijk super gaaf. Ga je thuis voor een industrieel design bijvoorbeeld dan is een mooie kunststof zwarte deur echt super gaaf. Maar ook voor het exterieur, als bijvoorbeeld een raamkozijn, kan een zwarte kleur erg gaaf over komen.

De voordelen

Maar het echte voordeel van zwarte kozijnen is dat ze vrijwel altijd gemaakt zijn van kunststof. Het voordeel van kunststof is dat het een erg duurzaam product is. Het gaat dus veel langer mee dan bijvoorbeeld hout. Maar het heeft nog een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld hout. Kunststof is namelijk erg onderhoudsarm, waardoor je eigenlijk helemaal niet veel hoeft te doen om je kunststof kozijnen goed en schoon te houden.

Mede door de vele voordelen van kunststof zien we ook dat dit product terugkeert in een andere woontrend van 2022, het laten plaatsen van schuifpuien van kunststof. Het mooie aan schuifpuien is dat je een veel directe en bovendien ook mooiere doorgang naar je tuin hebt. Zo kun je met een schuifpui optimaal genieten van de warme zomers. Daarnaast maken schuifpuien vaak veel gebruik van glas, waardoor ze erg veel licht de ruimte binnen laten. Het is dus een algemeen mooie toevoeging aan je huis!

Kleuren

Gaan we dan in het huis kijken dan valt ons op dat het kleurenschema eigenlijk vrijwel onveranderd blijft ten opzichte van dit jaar. Het gebruik van rustige en aardse kleuren, zoals mokka of iets dergelijks, blijft populair. Deze kleuren stralen namelijk veel rust uit en dat kunnen we wel een beetje gebruiken in deze tumultueuze tijd.

Vormen

Dat wat betreft kleur, maar ook op het gebied van vormen gebeuren er dingen. Hier zien we wel degelijk veranderingen ten opzichte van dit jaar. Wat in 2022 namelijk een echte trend gaat worden zijn organische vormen, wat zoveel wil zeggen als dat er meer rondingen komen in bijvoorbeeld bankstellen en andere meubels. Wat moet dit uitstralen? Nou, toch wel een beetje speelsheid die een contrast vormt met het gebruik van veelal lichte en aardse kleuren. De gekke vormen zijn dus echt bedoeld om wat spanning te geven in je woning.

Materialen

Op het gebied van materialen gaan we in 2022 dus vooral weer voor veel gemak. Zo hebben we het al gehad over kunststof kozijnen, omdat deze duurzaam en onderhoudsarm zijn. Voor meubels komen de stoffen in plaats van leer weer op. En kasten en tafels blijven we natuurlijk gewoon van hout maken.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *