Woontrends van 2022 0

Woontrends van 2022

Je wil een beetje up to date blijven. Nee, je hoeft niet mee te doen met alle laatste trends en je hoeft zeker geen een of andere influencer te worden. Dat is allemaal niet nodig voor jou, maar je wil wel een beetje bijtijds blijven. Een beetje op de hoogte en hiernaar handelen. Dat is helemaal niet gek, dat is zelfs mooi. Waarom dat mooi is? Omdat je zo de economie stimuleert door uit te geven. Nee grapje, dat is mooi omdat je dan continu in ontwikkeling blijft. Je werkt langzaam toe naar iets dat voor jou helemaal perfect en goed zo is. Dat is pas mooi, of niet dan? We hopen dat jij dit ook vindt en dat je daarom wil verder lezen. We gaan het vandaag namelijk hebben over woontrends van 2022. Die zijn er in overvloede, dus we hebben het alleen over de beste woontrends in onze ogen, meest relevante en toepasselijke trends. Kom, dan nemen we je snel mee.

Gastvrijheid

Nederlanders staan nu niet bepaald bekend om hun gastvrijheid en dat is jammer. We staan bekend om onze klompen, kaas, wiet, molens, om 18:00 eten en alles plannen. Daar past gastvrijheid helaas wat minder in van nature, maar daar is verandering in gekomen. Steeds meer Nederlanders zijn van de spontaniteit. Een extra bordje eten maken voor het geval er iemand mee eet, een slaapbank 140 aanschaffen zodat er altijd iemand kan blijven slapen en ga zo maar door. Het is belangrijk dat je enigszins voorbereid bent op een onvoorziene omstandigheid waarin iemand wel een beetje gastvrijheid kan gebruiken. Bedenk jezelf eens hoe jij je zou voelen als je dat wel zou kunnen gebruiken. Je zou in een dergelijke situatie ook dankbaar zijn voor de gastvrijheid van een ander, dus gedraag je hier dan ook naar!  

Minimalisme

Waar gastvrijheid staat voor ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, staat minimalisme voor ‘hoe minder, hoe meer rust’ en dan in het kader van interieur. Een interieur dat niet kil is, maar wel strak. Het is ingericht met weinig, maar niet leeg. We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar je begrijpt de kern van het verhaal wel. Het komt er op neer dat je met een minimalistisch interieur jezelf continu moet vragen ‘heb ik dit wel nodig’. Dat doe je dan op een kritische manier. Hierdoor creëer je veel rust, ruimte en energie voor jezelf. Geen afleiding meer van de talloze accessoires die zich in je huis bevinden, maar gewoon alles wat nodig is en niet meer. 

Persoonlijkheid

Ondanks dat je een beetje minimalisme vrijwel altijd goed kunt gebruiken, is het verwerken van je persoonlijkheid in je interieur ook een goed idee. Met een klein aantal accessoires kun je al heel goed laten zien wie je bent en waar je voor staat. Hoe je dat doet, is afhankelijk van jezelf en je hobby’s et cetera natuurlijk. Maar denk bijvoorbeeld eens aan iemand die van reizen houdt en in de vensterbank een wereldbol zet of bijvoorbeeld een wereldkaart hangt aan de muur. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *