Zelf klussen in huis is leuk en biedt gezondheidsvoordelen 0

Zelf klussen in huis is leuk en biedt gezondheidsvoordelen

Voer jij kleine verbouwingen in huis zelf uit? Steeds meer Nederlanders doen het, daar het verschillende voordelen biedt. Een klus zelfstandig oppakken bespaart veelal geld, is een leuke afwisseling op je reguliere werk en levert gezondheidsvoordelen op. Zo absorbeer je bij klussen buitenom je woning zonlicht, wat zorgt voor de productie van vitamine D. Iets wat je immuunsysteem en weerstand versterkt. In huis ervaar je een positieve boost, op het moment dat een klus is afgerond. Juist om die boost te ervaren is het belangrijk een verbouwing niet te groot te maken; deel deze op in kleinere deelprojecten. Wist je dat verbouwen in huis met de juiste voorbereidingen helemaal niet zo lastig hoeft te zijn? In dit artikel lees je er meer over. 

Zorg voor de juiste benodigdheden voor je klus 

Zelfstandig klussen vergt een helder plan vooraf. Welke materialen en hulpmiddelen heb je nodig om de klus te kunnen klaren? In welke volgorde voer je klussen uit? Enzovoorts. Voor bijvoorbeeld het verven van de muur is de keuze voor hulpmiddelen simpel: een stevige aluminium trap, een verfroller, een kwast en een mengbak zijn voldoende. Werk je veel met elektra? Kijk in dat geval eens naar een kunststof trap. Het voordeel van kunststof is dat dit de elektrische stroom niet geleidt; het werkt elektrisch isolerend. Daarbij is een kunststof trap licht van gewicht en daarmee makkelijk te verplaatsen. 

Tip: waar een verfroller en aluminium trap altijd van pas zullen komen, zijn er ook hulpmiddelen die je beter kunt huren. Denk bijvoorbeeld aan een groter model haakse slijper, een aanhangwagen om je bouwmaterialen op te halen, enzovoorts. Dat bespaart op de kosten en is een duurzame keuze. 

Zoek online naar een instructievideo voor je project 

De volgende stap is het inwinnen van informatie over de uitvoering van een klus, handig wanneer je niet precies weet welke hulpmiddelen benodigd zijn. Maak gebruik van de instructievideo’s die je online vindt. Deze video’s leggen je stapsgewijs uit hoe je een klus aanpakt, welke materialen je hierbij nodig hebt en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Op deze manier is het uitvoeren van een kleine verbouwing in huis ook mogelijk, als je nog maar weinig ervaring hebt met het uitvoeren van klussen. De video’s geven je een goed beeld van de moeilijkheidsgraad van deze klussen. Zie je een bepaald onderdeel van je verbouwing niet zitten? Laat dat stukje in dat geval over aan de vakman. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *