Zo creëer jij de meest comfortabele slaapkamer 0

Zo creëer jij de meest comfortabele slaapkamer

Duik jij het liefst ook lekker vroeg je bed in, zelfs in het weekend? Dan hebben we goed nieuws voor je, want wij hebben een lijstje gemaakt van dingen die je écht nodig hebt voor de meest comfortabele slaapkamer die er is. Zo kun jij tijdens grauwe dagen, koude avonden en onder alle andere omstandigheden heerlijk tot rust komen in jouw slaapkamer. Loop vooral het lijstje af en wie weet kom je iets tegen wat je nog niet in de slaapkamer hebt staan.

 1. Goede verduistering

Een goede nachtrust begint bij een donkere slaapkamer. Het is natuurlijk ontzettend vervelend als jij wakker gemaakt wordt of niet kunt slapen door het buitenlicht. Heb je het wel eens overwogen om rolluiken te installeren? Deze houden werkelijk al het licht buiten en zorgen ook nog voor wat extra geluidsisolatie. Zo is het niet alleen donker, maar ook heerlijk stil in jouw slaapkamer.

2. Een heerlijk en vooral groot bed

Laten we eerlijk zijn, in een eenpersoonsbed slaap je minder lekker dan wanneer je lekker breeduit kunt liggen? Als je alleen slaapt raden we minstens een twijfelaar aan. Zo kun je lekker van de ruimte genieten. Slaap je samen met een partner, dan is een tweepersoonsbed van minimaal 180 centimeter vereist om comfortabel te liggen. Als het kan en je de ruimte hebt, raden we je ook aan om een lekker lang bed te kopen, bijvoorbeeld 220 centimeter. Zo lig jij nooit meer met je voeten over de rand!

3. Fijne dekens en kussens

Kussens en dekens zijn een groot onderdeel van een fijn bed. Hoe heerlijk is het om lekker weg te kruipen onder je dikke deken, vooral als het buiten hard waait en koud is? Zorg voor een extra kussen naast je hoofdkussen en voor minimaal twee dekens, zodat je jezelf lekker in kunt stoppen.

4. Gezellige verlichting

Naast dat het goed verduisterd moet zijn, mag je ook best wat sfeervolle verlichting in de slaapkamer zetten. Je kunt natuurlijk niet alles in het donker doen. Zorg voor tenminste één nachtlampje, bijvoorbeeld op je nachtkastje. Daarnaast kun je nog wat sfeerverlichting aan de muur of het plafond hangen.

5. Vermaak

De een leest graag en boek in bed, terwijl de ander haar favoriete Netflix-show aanzet. Zorg dat je voor wat vermaak zorgt in de slaapkamer, zodat deze ruimte veel meer wordt dan alleen een plek om te slapen. Op die manier krijg je elke avond weer zin om naar bed te gaan!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *