Zo creëer je de ultieme leeshoek in huis 0

e-reader

Het is altijd fijn om tot rust te komen en jezelf helemaal kwijt te raken in een boek. Het maakt dan ook niet uit of het een regenachtige dag is, een luie zondag of welk moment dan ook. Een boek lezen kan nog veel fijner worden met de ultieme leeshoek. Om de ultieme leeshoek te creëren heb je een aantal dingen nodig.

Geschikte ruimte

Wanneer je gaat lezen wil je dit graag in alle rust kunnen doen. Het lezen van een boek is een momentje voor jezelf. Daarom is het belangrijk dat je je leeshoek creëert in een rustige ruimte waar je geen last hebt van geluiden van de buurt of de andere mensen in je huishouden. Kies een plekje waar het lekker stil is en waar je met rust gelaten kan worden. Heb je niet zo’n plekje in je huis? Dan kan je er ook voor kiezen om een noise canceling koptelefoon op te doen, zodat je alle vervelende geluiden om je heen kan buitensluiten. Het is dan echter wel belangrijk dat je voor een goede koptelefoon kiest, want anders heb je alsnog last van het geluid. Kijk daarom eens op een vergelijkingssite, zoals checko voor een goede noise cancelling koptelefoon.

De juiste inrichting

Nu je de juiste plek hebt uitgekozen om je leeshoek te maken wordt het tijd om hem in te richten. Het belangrijkste is natuurlijk de stoel. Kies een stoel of bankje waar je comfortabel in zit en ook fijn in kan lezen. Vergeet de kussens en dekentjes niet om je lekker warm te houden in de stoel op koude dagen. Daarnaast zorgen ze er voor dat je leeshoek er extra knus uitziet. Om het op koude dagen nog aangenamer te maken is het ook fijn als je een kleedje hebt voor op je vloer. Zo kan je gerust je voeten op de vloer zetten zonder dat ze koud worden.

Koptelefoon

Niet alleen jij moet een fijn plekje krijg, maar je boeken ook. Geef je boeken een plekje waar je ze goed kan zien, zodat je makkelijk en snel een nieuw boek kan uitzoeken. Heb je niet de ruimte voor een boekenkast en veel boeken? Overweeg dan eens een e-reader. Deze zijn licht, compact en je kan er ontzettend veel boeken op zetten. Om zeker te weten dat je geen miskoop doet kan je kijken wat de best geteste e-reader is, want niet elke e-reader is even fijn.

Om je boek goed te kunnen lezen is goed licht een vereiste. Overdag kan daglicht voldoende zijn, maar als je ook ‘s avonds wilt lezen is een goede lamp onmisbaar. Kies een lamp die voldoende licht geeft om je boek te kunnen lezen, maar kies niet voor een te felle. Een erg felle lamp is minder gezellig en is ook onaangenaam voor je ogen.

 

Vergeet niet om een bijzettafeltje bij je stoel neer te zetten, zodat je je boek af en toe even kan wegleggen en een lekkere kop thee of koffie naast je kan zetten voor tijdens het lezen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *