Zo gebruik je een hangmat binnenshuis 0

hangmat binnenshuis

Je waant je al helemaal op een tropisch eiland als je de hangmat instapt. Je kan al bijna de zeelucht ruiken en de smaak van een tropische cocktail proeven. De wind door je haar en het zand tussen je tenen… zomer! Klinkt bijna als een droom, nietwaar? Toch kan dit wel de realiteit zijn. Uiteraard heb jij geen strand in je tuin, maar dit gevoel krijg je er wel van en die cocktail is natuurlijk zo gemaakt. Ergens best jammer dat jouw hangmat met standaard direct de zolder op verdwijnt zodra het zomerseizoen is afgelopen. Waar deze in de zomermaanden je beste vriend was, wordt hij vervolgens de rest van het jaar weer netjes opgeborgen. Zonde eigenlijk. Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn. Waarom zouden we eigenlijk een hangmat niet gewoon binnenshuis gebruiken? Is dat misschien omdat dit niet valt onder de ‘standaard’ interieurs of omdat we niet weten hoe we een hangmat combineren in onze woning? In dit artikel delen we aantal handige tips en ideetjes om de hangmat gewoon lekker binnenshuis te gebruiken.

hangmat kiwi

Hangmat in de woonkamer

De meeste mensen zullen er niet snel aan denken om een hangmat in de woonkamer te plaatsen. Alleen al de hangmat standaard lijkt ontzettend onhandig en te groot om ook maar iets toe te voegen aan je interieur. Uiteraard is een hangmat in een kleine woonkamer vaak niet zo’n slim idee. Er zijn echter genoeg grote woonkamer die nog steeds loze hoeken hebben. Dat is hartstikke zonde want daarmee haal je juist een hoop sfeer weg uit de ruimte. Een hangmat in een hoek plaatsen is de perfecte manier om wat meer sfeer in de woonkamer te brengen. Bovendien dient een hangmat ook nog eens als de ideale eyecatcher voor vrijwel elke woning. Als je de standaard van de hangmat te onhandig vindt in de woonkamer is het aan te raden om deze gewoon weg te laten. Maak de hangmat vast aan het plafond of gebruik een andere innovatieve manier om deze op een goede manier vast te maken. Let er wel op dat de constructie goed stevig is.

Hangmat in de ‘Urban Jungle’

De urban jungle woontrend is perfect te combineren met een prachtige hangmat. Steeds meer mensen maken gebruik van deze woontrend. 1 worden met de natuur is tegenwoordig heel belangrijk. We krijgen steeds meer door hoe belangrijk het is om de natuur gezond te houden en in huis te halen. Als jij de trotse eigenaar bent van een prachtige serre kan een hangmat eigenlijk niet ontbreken. Maak jouw eigen jungle met heel veel groene planten en hang de hangmat in de serre. Zet de verwarming een tandje hoger en je waant je vanzelf in exotische sferen.

Hangmat in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer is het leuk om een hangmat op te hangen. Niet om in te slapen, maar om je even in te ontspannen voor het slapen gaan of bij het opstaan. Leg een aantal dekens en kussens in de hangmat en zet even alle gedachtes en stress van de afgelopen dag van je af. Zo merk je dat je veel rustiger zal gaan slapen en frisser opstaat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *