Zo haal je het meeste uit je te kleine badkamer 0

Zo haal je het meeste uit je te kleine badkamer

De badkamer kan soms heel klein en onhandige ruimte zijn en daardoor erg lastig in te delen. Het is een plek waar alles nat mag en kan worden dus moeten de meubels daar wel voor bestemd zijn. Daarom hebben wij tips hoe jij het beste alles uit je kleine badkamer kunt halen.

Kleine meubels

Meet je badkamer op en kijk waar de kansen liggen waar je wel een meubel of een badkamerrek kunt plaatsen. Ondanks dat er bijvoorbeeld een kleine ruimte is tussen de muur en de wastafel, bestaat er vast wel een klein kastje die er past. Meet het op en wie weet vind je wel een mooi en goedkoop badkamerrek van de action of ikea die mooi in de badkamer past. Daarnaast zijn er altijd meubels speciaal voor onder een wastafel. Ze zijn extra smal of kunnen worden ingebouwd. Ook bestaan er wastafels met een kast eronder ingebouwd zodat je alles in een hebt. Dit neemt nog minder ruimte is. Hier kun je ook al veel in kwijt. Dus: ga aan de slag met een meetlint en onderzoek de mogelijkheden!

Werk de hoogte in!

Als je geen ruimte hebt op de grond vanwege een klein oppervlakte, waarom werk je dan niet de hoogte in? Maak gebruik van je muren! Hang een wandplank op zodat je daar bijvoorbeeld je tandenborstel en scheerapparaat op kunt zetten. Op deze manier gebruik je zo min mogelijk ruimte.

Naast een wandplank kun je ook een wandkast of badkamer bovenkast ophangen. Een mooie plek is boven de wastafel of boven het toilet. Ook hier kun je jouw tandenborstel kwijt en meer andere spullen zoals je sieraden die je niet om wilt tijdens het douchen.

Heb je geen plek voor je handdoeken? Of vooral natte handdoeken? Koop een handdoek hanger en plaats deze aan de muur. Zo kun je jouw natte handdoek hygiënisch opbergen.

Ook in de douchecabine zelf kun je een rekje plaatsen waar al je douchespullen zoals shampoo en shower gel op geplaatst kunnen worden. Tegenwoordig bestaan er ook rekjes met zuignappen die je aan de tegels vast kunt maken.

Disclaimer

Let op: niet elke muur is geschikt om gelijk allerlei gaten in te boren en meubels aan op te hangen. Onderzoek dit eerst voordat je begint met boren! Daarnaast hebben badkamers meestal ook tegels aan de muur. Hier kun je wel in boren, maar dit moet op een speciale manier. Laat je hierover adviseren door de bouwmarkt zodat je badkamer niet zomaar uit elkaar valt.

Spiegels zorgen voor ruimte

Spiegels zijn natuurlijk handig om te ontdekken hoe je eruit ziet. Je kunt jezelf erin opmaken.Wist je dat ze ook voor meer optische ruimte zorgen? Je kunt dus kiezen voor praktische spiegels waar je jezelf makkelijk en duidelijk in kunt zien. Neem bijvoorbeeld een wandkast met een spiegel erin! Daarnaast kun je ook leuke decoratieve spiegeltjes ophangen die bijvoorbeeld een leuk lijstje er omheen hebben. Dit ziet er ook leuk uit!

Wees creatief en maak er een leuk project van!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *