Zo houd jij de badkamer schoon! 0

Zo houd jij de badkamer schoon!

Je bent net begonnen aan een nieuwe studie en je hebt eindelijk een kamer gevonden, gefeliciteerd! Nu kun je optimaal genieten van het studentenleven. Je hebt er zin in om uit te gaan en je aan te sluiten bij een studentenvereniging. Echter, jouw huis moet je wel onderhouden! Lees in dit blog daarom hoe de badkamer netjes blijft!

Tijd om te beginnen!

Het schoonmaken van badkamertegels is erg belangrijk. Elke dag na het douchen blijft het water namelijk op de tegels liggen. In water zit kalk en dat bouwt zich op naarmate de tegels vaker nat worden. Maak daarom een sopje met azijn of een andere badkamerreiniger waarmee jij ze kunt boenen. Om de opbouw van kalk terug te dringen, is het belangrijk om na het douchen ook altijd even de douche droog te maken. Maak het doucheputje ook schoon met een reiniger en haal alle haren eruit zodat het water goed kan doorlopen. Ook is het fijn als de badkamer er netjes uitziet. Gooi lege shampoo- of zeepflessen daarom gelijk weg en laat ze niet rondslingeren. Koop dus een mandje of prullenbak waar je alle troep in kunt doen. Het is natuurlijk wel belangrijk om het schoonmaken regelmatig te doen. Doe dit minimaal een keer per week. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen, want jij en jouw huisgenoten kunnen om de beurt schoonmaken door middel van een schoonmaakrooster!

Wc

De wc staat in jouw studentenhuis in de badkamer. Deze moet natuurlijk ook goed schoongemaakt worden. De binnenkant van de pot kun je gemakkelijk en snel schoonmaken met bleek. Spuit dit erin, verspreid het met de wc-borstel en laat het intrekken. In de tussentijd kun je de buitenkant van de wc schoonmaken met azijn of allesreiniger. Begin dan eerst met de buitenkant van de pot en neem daarna de wc-bril met een doekje af. In de houder van de wc-borstel zit vaak een laagje met vies water. Gooi dit in de wc en doe vervolgens een laagje met schoonmaakmiddel in de houder. Zo blijft de borstel lekker ruiken! Zorg ook dat je een prullenbakje neerzet voor de lege wc-rollen en sanitaire producten die niet doorgespoeld mogen worden.

Nu ben je er helemaal klaar voor om jouw studentenhuis lekker te gaan boenen. Indien jij en jouw huisgenoten de schone badkamer een beetje willen opvrolijken, kunnen jullie tot slot ook nog badkamermeubels van Sanitairwinkel aanschaffen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *