Zo kies je voor de beste plint 0

Zo kies je voor de beste plint

Wil je plinten gaan plaatsen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een plint die een aanvulling is op de stijl van de kamer. Hoe kies je voor de beste plint? En waar moet je zeker op letten?

Kijk naar de rest van je stijl

Plinten zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Denk aan strakke plinten of juist moderne plinten, sierlijke plinten of juist gladde plinten die luxe en rust uitstralen. Kijk eens goed rond naar de rest van je kamer. Hoe ziet de stijl eruit? Hoe ga je die stijl doortrekken naar je plinten?

Bij iedere stijl past weer een ander soort plint. Zo’n plint is een heel handige tool om wat extra accent aan te brengen in je woning. Je zult zien dat een plint die niet past bij de rest van de woning, afbreuk zal doen aan de schoonheid van het interieur. Daarom is kiezen voor de juiste plint heel belangrijk.

Kiezen voor hardhouten plinten

Tegenwoordig zijn hardhouten plinten ook helemaal in. Dit zijn plinten die meestal worden geproduceerd uit een mix van verlijmde hardhoutsoorten. Het grote voordeel van dit soort plinten is dat ze heel goed bestand zijn tegen kromtrekken. Ook als je de lange lengtes tegen een werkende ondergrond verlijmt, blijft het goed zitten.

Kies je voor een klassieke hardhouten plint, dan zal dat zeker goed staan in een huis in jaren-30-stijl, met hoge plafonds en paneeldeuren. Maar eigenlijk kun je met een hardhouten plint niet verkeerd kiezen.

Let op de hoogte van de plint

De hoogte van de plint is medebepalend voor de sfeer die de plint zal uitstralen. De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor hoge plinten. Ze trekken weliswaar de aandacht en zorgen voor een klassieke uitstraling, maar een te hoge plint staat niet mooi. Stem de plint af op de hoogte van het plafond en de grootte van de ruimte.

Plint in welke kleur?

Ook de kleur van de print heeft invloed op je interieur. Je kunt ze eigenlijk in welke kleur je maar wilt krijgen of lakken. De meeste mensen kiezen voor witte planten omdat het tijdloos en strak is. Het geeft bovendien een mooi contrast bij een andere muurkleur. Maar er zijn nog veel meer keuzes.

Denk aan plinten en sierlijsten met vrolijke prints en kleuren. Die passen heel goed in kinderkamers. Je geeft er een speels effect mee. Er zijn zelfs led-plinten. Dat zijn plinten met ingebouwde led-verlichting. Zo zie je maar weer dat de klassieke witte plint niet overal hoeft terug te komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *