Zo kies je de beste internetprovider 0

Zo kies je de beste internetprovider

Ben je op zoek naar een internetprovider? Dan is het goed voor te stellen dat je het door het ruime aanbod even niet meer weet. Op dit moment kan je kiezen uit ontzettend veel internetaanbieders.

Van het kiezen van betrouwbare glasvezel tot de verschillende pakketten; Hieronder lees je daarom enkele tips bij het vergelijken van internetproviders.

Tip 1: Controleer je verbinding thuis

hoewel de meeste mensen in Nederland glasvezel hebben is het altijd verstandig om te controleren welke verbinding je hebt. Wellicht heb je nog de oude kabel waarop je internet verbruikt. Ook is ADSL of VDSL nog mogelijk. Nog steeds heb je verschillende providers die abonnementen voor ADSL of VDSL hebben.

Tip 2: Wat is de dekking van je provider

De providers kunnen nog niet overal internet aanbieden. Zo is Ziggo op het moment van typen nog niet in Zeeland actief. In de Randstad heb je de meeste keus uit providers en is dit voor de omliggende provincie iets minder. Controleer daarom of je gewenste provider in jouw regio actief is!

Tip 3: kies een betrouwbare glasvezel

Heb je glasvezel? Kies dan voor een betrouwbare verbinding. Op internet vind je diverse onderzoeken naar de betrouwbaarheid van de glasvezels. Doorgaans is de kwaliteit van televisie-, telefoon- en internetverbinding bij KPN en XS4ALL erg goed.

Vergelijk ook de klantenservice tussen de providers. Hoe handelen zij bijvoorbeeld storingen af? En hoe is de televisiekwaliteit? Dit zijn allemaal zaken die een rol spelen!

Tip 4: Welke snelheid past bij jouw situatie?

De internetsnelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconde. Dit is de snelheid waarmee je bijvoorbeeld een aflevering streamt of op social media kijkt.

In een gezinssituatie is het verstandig om te kiezen voor 50 Mbit/s. Hierdoor kan je bijvoorbeeld vanaf meerder apparaten tegelijkertijd afleveringen streamen.

Ben je een alleenstaande? Wellicht past 20 Mbit/s bij jou. Deze internetsnelheid is bedoeld voor mensen die niet al te vaak internetten. Welk kan je gewoon muziek via Spotify afspelen en op internet browsen.

Tip 5: Kies voor een voordelige internetpakket

Tot slot wil je natuurlijk niet te veel voor je internetabonnement betalen! Maak daarom gebruik van een vergelijkingswebsite en kies jouw pakket met glasvezell of andere verbinding uit.

Kijk goed naar de voorwaarden voordat je een abonnement afsluit. Zo geven veel providers in de eerste maanden korting weg, maar lopen het tarief later behoorlijk op! Hou daarom het hele plaatje voor ogen en lees desnoods de algemene voorwaarden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *