Zo kies je de juiste badkamerspiegel! 0

Zo kies je de juiste badkamerspiegel!

Bij het renoveren van je badkamer komt heel wat kijken. Naast de duidelijke keuzes zoals badkamermeubelen, vloer en tegels is ook de keuze van badkamerspiegel van belang. Een goede badkamerspiegel geeft je interieur de uitstraling die je wenst. Hoe kies je nu juist de beste badkamerspiegel voor jouw interieur?

Welke soorten spiegels zijn er?

Er zijn veel soorten badkamerspiegels beschikbaar, je hebt er in alle soorten en maten. Deze keuze wordt ook steeds uitgebreider. Zo kan je tegenwoordig kiezen voor spiegels met spiegelverwarming, spiegels met LED-verlichting en er zijn zelfs spiegels met ingebouwde televisie. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor de klassieke kantelspiegel of voor een spiegelkast.

Het kiezen van de ideale badkamerspiegel

Hou rekening met je interieur

Het is belangrijk om rekening te houden met de inrichting van je badkamer als je opzoek gaat naar een badkamerspiegel. Hou ook rekening met de grootte van je badkamer. Een gigantische spiegel in een kleine badkamer is bijvoorbeeld een raar zicht en een kleine spiegel in een grote badkamer trekt niet voldoende aandacht en dat is toch een beetje de bedoeling van een spiegel.

Match je spiegel met de stijl van je badkamer. Als je dus een moderne, strakke badkamer hebt dan moet je die stijl terugzoeken in de spiegel. Bij een modern interieur kan je dan bijvoorbeeld kiezen voor een strakke rechthoekige spiegel zonder versieringen. Bij een landelijke badkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie spiegel met boogjes of eentje met een houten frame.

Hou rekening met je interieur

Als je een kleine badkamer hebt, dan is het belangrijk om goed na te denken over de plaats waar je je spiegel gaat plaatsen. Hou bij het zoeken van de ideale plaats voor je spiegel rekening met de inval van het licht.

 

Waarvoor gaat de badkamerspiegel voornamelijk dienen

Het is belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor de nieuwe badkamerspiegel zal gaan dienen. Want ook daar zal je rekening mee moeten houden bij het kiezen van een nieuwe spiegel. Let er dus op dat als je een spiegel koopt deze goed genoeg zal zijn voor hetgeen waarvoor je hem wilt gaan gebruiken.

Waar zet je je spiegel het best?

Vaak wordt een badkamerspiegel boven de lavabo geplaatst, dat is ook het meest praktische en logische. Zorg ervoor dat je niet teveel lege plekken in je badkamer hebt tussen de spiegel, maar plaats je badkamer ook niet vol met spiegels. Je kan de ruimte nog altijd vullen met een handdoekenrek of andere badkamermeubelen. Een extra spiegeltje voor make-up kan je bij de spiegel plaatsen, dat is extra handig en het vult ook de lege ruimte op! Moest je een spiegel gekocht hebben die vloekt bij je badkamer, dan hoef je nog niet meteen in paniek te schieten. Je kan namelijk spelen met licht en er zo voor zorgen dat de spiegel beter tot zijn recht komt. Zo kan je bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen installeren om je spiegel een hele andere uitstraling te geven! Het beste kies je voor een lichtarmatuur waarbij het licht naar beneden valt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *