Zo komt de gietvloer helemaal tot zijn recht 0

gietvloer helemaal tot zijn recht

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woonruimte? Dan is een gietvloer door alle voordelen (naadloos, sterk, lange levensduur, eenvoudig te reinigen) een zeer geschikte optie. Maar soms kan een vloer een beetje in het niet vallen tussen alle meubelen en accessoires. En dat is zonde, want door een gietvloer juist meer op te laten vallen creëer je een mooie, knusse sfeer. Besteed dus extra aandacht aan het uitkiezen van de juiste kleur en doseer het gebruik van accessoires.

Kies voor een passende kleur

Een gietvloer is niet alleen verkrijgbaar in een neutrale tint, maar eigenlijk alle kleuren die je kunt bedenken. Tijdens de productie van het kunststof is het mogelijk om pigment toe te voegen, zodat de ondergrond helemaal aansluit op de rest van jouw interieur. Kies daarom voor een kleur die de perfecte matcht bij jouw meubelen en accessoires. Maar hoe weet je nou welke tint de juiste optie is? Kijk eens rond in de betreffende ruimte en let er eens op of er bepaalde kleur opvalt. Wanneer je meubelen en accessoires alleen een neutrale kleur hebben, of als er juist geen bepaalde tint overheerst kan je ook kiezen voor iets compleet anders. Bijvoorbeeld een gietvloer in mintgroen of geel. Zo wordt je gietvloer een echte eyecatcher in de betreffende ruimte! Houd er rekening mee dat deze ondergrond een zeer lange levensduur heeft, dus kies ook voor een kleur die je over heel wat jaren nog steeds mooi vindt.

passende kleur betonvloer

Gebruik accessoires

Het grote voordeel van een betonlookvloer of een gietvloer is de naadloze afwerking. Hierdoor oogt de ondergrond zeer schoon. Zeker ideaal wanneer je een groot liefhebber bent van een minimalistisch interieur. Maar toch kan het geheel wat te kaal lijken. Dit los je eenvoudig op door aan de slag te gaan met bijpassende accessoires. Kies bijvoorbeeld voor warme kleuren, zoals rood of oranje. Zet een bijzettafeltje in een hoek met een grote plant, of leg een groot vloerkleed neer. Een gietvloer sluit ook aan op de industriële look. Deze is tegenwoordig zeer populair, dus accessoires van natuurlijk materialen (zoals hout en ijzer) zijn ook volop verkrijgbaar. Deze kan je eigenlijk combineren met elke stijl. Zo zal je zien dat door middel van een paar kleine aanpassingen de ruimte een stuk knusser oogt. Op Betonlookvloer.nl kan je een aantal voorbeelden zien hoe anderen dit aangepakt hebben.

accessoires betonvloer

Inspiratie voor je badkamer en keuken

In ruimtes als de badkamer en keuken is er sprake van veel vocht. Gelukkig zijn er genoeg gietvloeren beschikbaar die tegen vocht kunnen. Vaak wordt er ook nog een waterafstotende coating aangebracht, zodat je zeker weet dat het water niet in de vloer trekt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een antislip-coating in de badkamer, zodat je veilig uit bad kunt stappen. Vaak zijn veel accessoires in deze ruimtes niet zo’n goede optie, omdat deze vochtig kunnen worden en je op den duur schimmelvorming zal aantreffen. Speel daarom in deze ruimte eens flink met kleur. Heb je in de badkamer alleen witte meubelen? Dan zou een rode vloer een gewaagde, maar zeer geslaagde optie zijn.

Begin helemaal blanco

Ben je van plan om je interieur helemaal te vernieuwen? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen? Of omdat je wel toe bent aan iets nieuws? Kijk dan eerst eens naar welke gietvloer je zelf het mooiste vindt. Wil je iets klassieks? Of ga je juist voor een felle tint? Schakel in dit geval een specialist in voor het samenstellen van goedkope gietvloeren voor je hele woning. Zo kan je het budget beter indelen en weet je precies hoeveel geld je nog hebt om aan meubelen en overige zaken te besteden. Wie weet kan je nu eindelijk die ene mooie bank kopen die al jaren op je lijstje staat. En door de vele mogelijkheden van tegenwoordig, zal de gietvloer hier absoluut een mooi match bij zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *