Zo maak je je eigen wellnesstuin! 0

Zo maak je je eigen wellnesstuin!

Een van de woontrends die we ook zeker terug gaan zien in 2020, is die van luxe en rust. We vinden het steeds belangrijker om van ons huis en onze tuin een plek te maken waar we ons even helemaal terug kunnen trekken en optimaal kunnen ontspannen. Natuurlijk denken we dan al snel aan een lekkere bank of gezellige eethoek in huis, maar kijk ook eens naar je tuin! In dit artikel vind je de beste tips voor het creëren van je eigen wellnesstuin.

De juiste wellnessfaciliteiten

Wanneer je een echte spabeleving in je tuin wil, kunnen diverse wellnessfaciliteiten natuurlijk niet ontbreken. Wellness is voor iedereen echter anders. Zou je bijvoorbeeld graag een zwembad met poolhouse in de tuin hebben? Of liever een sauna en een jacuzzi? Het is maar net waar jij je het meest relaxed bij voelt, en natuurlijk is het ook belangrijk dat het allemaal wel in je tuin past en je daar omheen ook nog genoeg leefruimte hebt. Maak een tekening van je tuin en ga los op het ontwerp!

jacuzzi

Gebruik veel blauw, groen en paars

In een wellnesstuin wil je tot rust komen. Er zijn verschillende kleuren die daarvoor zorgen. Blauw heeft bijvoorbeeld een ontspannende werking en verlaagt zelfs je bloeddruk. Je kan deze kleur terugbrengen in bijvoorbeeld je zwembad of jacuzzi. Groen in de tuin aanbrengen is natuurlijk niet zo moeilijk. Deze kleur geeft een sterke associatie met de natuur en heeft daarnaast een stressverlagende werking. Voeg daarna een beetje paars toe om het gevoel van luxe in je tuin te krijgen, bijvoorbeeld door lavendel in je tuin te planten!

Natuurlijke materialen en strakke lijnen

De natuur geeft ons rust. En dat is wat je graag wil in je eigen wellnesstuin. Kies daarom voor al je meubelen en andere accessoires in je tuin voor natuurlijke materialen zoals hout en steen. Zorg er wel voor dat je nog steeds privacy hebt in je tuin, ook al werk je vooral met natuurlijke materialen. Daarnaast is het een goede tip om strakke lijnen en vormen toe te voegen. Misschien gaat dit in eerste instantie een beetje tegen het organische van de tuin in, maar strakke lijnen zorgen ook voor rust. Wanneer je bijvoorbeeld veel patronen en organische vormen in je tegels hebt, wordt het erg druk en onrustig. Dat wil je juist niet hebben in je wellnesstuin!

De beste planten voor in een wellnesstuin

Planten mogen natuurlijk ook niet ontbreken in je wellnesstuin. Planten spelen zelfs een heel belangrijke rol! Er zijn eindeloze mogelijkheden, maar wanneer je wil gaan voor rustgevende beplanting kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vlinderstruik. Deze hebben mooie kleuren, een heerlijk zoete geur en er komen vlinders op af! Vul de boel op met mooie siergrassen en bamboe, die heerlijk rustgevend meebewegen met de wind. Houd je ook van natuurlijke geuren die je ook veel in een spa tegenkomt? Plant dan ook wat lavendel of tijm!

Een relaxte zithoek

Je kunt nu eenmaal niet altijd in je jacuzzi of zwembad zitten. Daarom is het ook zeker van belang om een relaxte zithoek te creëren! Kies voor een comfortabele loungeset en zet deze op een plek die jij prettig vindt. Onder de overkapping of juist midden in de zon? Het is helemaal aan jou! Heb je niet zo veel plek in de tuin, dan kun je ook kiezen voor een lounge diningset. Je profiteert dan van een handige combinatie tussen de mogelijkheid om aan tafel te eten én om lekker te loungen en relaxen.

Een relaxte zithoek

Maak het af met sfeerverlichting

In huis heb je ook niet alleen de plafonnières aan staan. Natuurlijk is het handig om ook functionele verlichting in de tuin te hebben, maar voor een avondje genieten in de tuin moet er ook wat sfeerverlichting zijn. Wanneer je echt je tuin helemaal om gaat gooien, is het verstandig om een lichtplan te maken waarin sfeerverlichting en functioneel licht gecombineerd worden zodat jij straks optimaal van je wellnesstuin kan genieten.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *