Zo richt je de perfecte Babykamer meisje in 0

Als je erachter komt dat je in verwachting bent dan zul je natuurlijk ook een babykamer moeten gaan inrichten. Dit vinden veel mensen erg leuk om te doen, omdat het natuurlijk erg spannend en leuk is om een kind te krijgen. Een Babykamer meisje is vaak wat vrolijker, schattiger en met zachtere kleuren ingericht dan een babykamer voor een jongen. De meeste Babykamers voor meisjes zijn roze gekleurd en lijken een beetje op elkaar. Om een bijzondere en unieke Babykamer meisje in te richten gaan wij jou in deze tekst tips geven om te helpen bij het inrichten van de kamer. Er zijn verschillende stijlen waar je voor in de kamer kunt gaan.

 

Een neutrale Babykamer meisje inrichten

Niet iedereen vindt het even mooi om de Babykamer meisje in te richten in de stereotype kleuren, zoals roze. Als jij een van hen bent, dan vind je het misschien wel een leuk idee om de kamer in neutrale kleuren te verven en in te richten. Je kunt de muren bijvoorbeeld verven in kleuren als beige, wit of grijs. Je kunt dan met het beddengoed, de kussentjes en meubels spelen met kleur. Zo kun je subtiel toch een kleurtje in de kamer brengen, maar hoef je niet de hele kamer om te toveren tot een kleurenbom. Bovendien is een neutrale kleur handig voor als je kind groter wordt, want veel kinderen vinden de kleuren op hun muren op een gegeven moment niet meer mooi en met een neutrale kleur zal dat minder snel gebeuren.

 

Een erg vrolijke Babykamer meisje

Als jij iemand bent die er wel veel van houdt om de kamer om te toveren tot een typische Babykamer meisje, dan is dit een goede optie om te overwegen. Als je op je muren behang kunt gebruiken, dan is het bijvoorbeeld een goed idee om een behang met een printje te kiezen. Zo zijn er soorten behang speciaal voor kinderen, met schattige stripfiguurtjes bijvoorbeeld, maar je kunt er ook voor kiezen om een behang te kopen met prints van bijvoorbeeld bloemen. Ook kun je voor een behang gaan met dieren zoals vlinders of konijntjes. Dit is erg leuk voor in de kamer als je kind nog klein is, maar zodra ze ouder worden zullen ze dit geheid willen veranderen. Als je dat niet fijn vindt, dan zul je daar dus rekening mee moeten houden.

 

Een zacht gekleurde Babykamer meisje

Veel mensen denken bij een babykamer voor een meisje aan de kleur roze. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Je kunt ook voor een andere mooie zachte kleur gaan. Denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren. Deze zijn de laatste tijd helemaal in en staan hartstikke mooi in een Babykamer meisje. Bovendien geven de kleuren wel sfeer aan de kamer, maar zijn ze niet overheersend. De kleuren zijn licht en laten de kamer ruimer lijken dan dat deze is. Daarnaast kun je de pastelkleuren combineren met wat donkerdere kleuren, zoals grijs of zwart, maar ook wit is mooi bij een pastelkleur. Zeker als je gaat voor een lichte uitstraling in de Babykamer meisje.

 

Een vrolijke en felgekleurde babykamer meisje

Iets wat steeds meer mensen doen in de Babykamer meisje is de kamer opvrolijken door felle kleuren te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld behang nemen met allerlei verschillende kleuren, maar je kunt op de muren wit verven en zelf creatief aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan het maken van fel gekleurde confetti, door met verschillende kleuren verf strepen of stippen te zetten over de hele muur. Dit geeft een leuk effect aan de kamer en brengt sfeer met zich mee naar de babykamer meisje, maar het is niet moeilijk om te doen. Wel kan het veel tijd kosten als je besluit om het te doen over een grote muur. De rest van de kamer kun je in wat meer natuurlijke en lichte kleuren doen, zodat het niet te veel kleuren door elkaar worden. Wel kun je natuurlijk kleine dingen, zoals een poef of een kussentje in een bijpassende kleur gebruiken in de kamer.

 

Een traditionele roze babykamer meisje

Wat natuurlijk ook kan en wat veel mensen ook doen, is de babykamer meisje in een roze kleur verven. Wij zien de kleur roze nou eenmaal als een kleur voor meisjes en dat is ook helemaal niet erg. Door bijvoorbeeld witte muren te combineren met roze beddengoed, kussens en andere decoratie en accessoires, kun je de kleur terug laten komen in de kamer zonder dat het al te overheersend is. Zo kun je als je kind ouder wordt eenvoudig de kamer weer veranderen en hoef je niet de muren opnieuw te verven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *