Zo richt je de perfecte jongenskamer in 0

Zo richt je de perfecte jongenskamer in

Op de vraag “Hoe richt je de perfecte jongenskamer in?” zal er hoogstwaarschijnlijk niet één duidelijk antwoord zijn. Dit hangt natuurlijk af van de ruimte die je beschikbaar hebt en wat jouw zoon of diegene voor wie je het inricht het leukst vindt. Maar dit kan natuurlijk zo makkelijk zijn zoals jij zelf wilt! Hier zijn wat enkele tips of dingen waarop je kan letten bij het inrichten van kamers voor jongens.

Tip 1: Maak optimaal gebruik van de ruimte 

Zelfs de kamers zo groot als een verhuisdoos kunnen goed ingericht worden, mits er optimaal gebruik gemaakt wordt van de gehele ruimte. Denk aan het gebruiken van planken aan de muur om boeken en beeldjes op te bergen. Dit kan je ook doen in combinatie met kasten aan de muur, wat een speels effect geeft (en extra opbergruimte!). Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een hoogslaper te nemen om nog wat ruimte te creëren. De plek onder het bed zou je kunnen omtoveren tot een gaming plek door middel van een bank, een TV en je zoons PlayStation hier te plaatsen. Of je kan hier een chille studeerplek van maken met een bureau en stoel, of zelfs een combinatie van de twee. Dan kan je zoon relaxend nieuwe games kopen met Playstation Plus giftcards aan zijn bureau en heeft hij zijn gamestation binnen handbereik. 

Toch niet zo’n grote fan van een hoogslaper? Je kan natuurlijk ook voor een laag bed kiezen, maar dit kan je alsnog functioneel te maken. Als er nog ruimte is onder het bed, leg daar dan doorzichtige opbergdozen neer. Zo kunnen jongens makkelijk hun speelgoed, kleren of andere spullen opbergen en weten ze ook gelijk wat er in elke doos zit! En natuurlijk zorg je hier ook gelijk voor dat de vloer nog zichtbaar is en dat er geen troep te vinden is op de rest van de vloer.

Tip 2: Gebruik simpele kleuren en tijdloze meubels 

Dit verschilt natuurlijk per kind en leeftijd, maar als je jezelf moeite, tijd en geld wilt besparen in de toekomst, kies dan voor een tijdloze look van de kamer. Je zou bijvoorbeeld het behang en de meubels van de kamers een neutrale kleur kunnen geven, zodat de bewoner van de kamer alle ruimte heeft om het zelf persoonlijk te maken. Dit kan door middel van bijvoorbeeld posters of foto’s. Kleinere producten, zoals lampen, opbergdoosjes of pennenbakjes kunnen de kamer ook opleuken als deze niet in de standaardkleuren van de kamer worden gekocht. 

Hou rekening mee dat witte meubels snel vies kunnen worden, maar dat zwarte meubels weer een donkere indruk geven. Denk hierbij aan de sfeer die je de jongenskamer wil geven en wat het beste past bij hem. 

Tip 3: Winkel tweedehands 

Natuurlijk is het leuk om alle inkopen te doen bij de IKEA of een grote meubelwinkel, maar als je een krap budget hebt is dit natuurlijk niet de fijnste optie. Gelukkig zijn er ook tweedehandse zaken waar je ook zeker leuke en handige spullen kan aanschaffen voor een jongenskamer! Je kan hier bijvoorbeeld grotere meubels kopen (zoals een bureau of een stoel) en kleinere producten die gebruikt zullen worden om de kamer te versieren weer bij een groter bedrijf te kopen. Het leuke aan tweedehandse meubels is dat je deze ook weer een nieuw leven kan inblazen. Als je tijd hebt, kan je ze zelf vernieuwen door ze opnieuw te verven of juist van twee kapotte meubels een nieuwe meubel te maken. De opties zijn eindeloos!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *