Zo schilder je de muur! 4 simpele stappen! 0

Zo schilder je de muur! 4 simpele stappen!

Wordt het hoog tijd om je muur weer eens een extra likje verf te geven? Goed idee! Een fris geschilderde muur kan je woning echt een boost geven. Met goede kwalitatieve verf zoals Sikkens verf kan het schilderen van de muur eigenlijk ook niet misgaan. Wij vertellen in vier simpele stappen hoe je zo mooi en efficiënt mogelijk de muur schildert!

Voorbereiden

Je wilt natuurlijk dat de verf alleen op de muur terechtkomt en nergens anders. Plak de plinten en de zijkanten van de muur netjes af  met schilderstape. Plak dit ook over eventuele schakelaars of stopcontacten. Dek de vloer af met afdekzeil of oude kranten om te voorkomen dat je ook je vloer mee schildert.  Maak de roller waarmee je gaat schilderen pluisvrij, zodat er straks niet allemaal pluisjes in de verf zitten. Dit doe je door schilderstape op de roller te plakken en dit er vervolgens af te trekken. De tape neemt eventuele pluisjes met zich mee.

De muur voorbereiden

Om te zorgen dat de verf zo mooi mogelijk zit dadelijk is het van belang om de muur goed voor te bereiden. Neem de wand af met een doek met water en ontvetter en dicht gaten van spijkers of andere oneffenheden dicht met kit of plamuur. Schuur vervolgens de muur om het oppervlak zo glad mogelijk te maken (schuur niet té enthousiast) en gebruik een voorstrijk om te zorgen dat de verf dadelijk zo mooi mogelijk blijft zitten.

Schilderen

Het schilderen van de muur is eigenlijk het makkelijkste gedeelte van het hele proces. Begin aan de randen van de muur en rondom schakelaars en stopcontacten. Vervolgens kun je met een grote roller de grotere vlakken vullen met verf. Werk van boven naar beneden en vervolgens van links naar rechts om een zo egaal mogelijk geverfde muur zonder strepen te verkrijgen.

Afwerken

De schilderstape die je aan het begin van het proces aan de randen en rondom schakelaars en stopcontacten geplakt hebt moet verwijderd worden wanneer de verf nog nat is. Let op! Dit mag je niet vergeten. Wanneer je de schilderstape eraf trekt op het moment dat de verf al droog is gaat de verf waarschijnlijk bladderen. Dat is zonde van je pas geschilderde muur. Kortom: het schilderen van de muur is een eitje. Dus waar wacht je nog op? Trek die oude kleding aan en koop een mooie pot verf! Binnen no time is jouw huis fris als nooit tevoren!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *