Zo verzorg je het glaswerk in je keuken 0

Zo verzorg je het glaswerk in je keuken

De wijze waarop je het glaswerk in je keuken schoonmaakt is cruciaal om de goede staat van de glazen zolang mogelijk te behouden. Wanneer je weet hoe je goed zorgt draagt over je glaswerk, bespaar je niet alleen tijd maar ook geld. Dit geld kun je uiteraard weer aan andere zaken in je bedrijf besteden. Ben je benieuwd hoe je jouw glaswerk op de juiste manier kunt onderhouden? Lees dan vooral even verder.

Hoe maak je glazen schoon?

Glas is in veel gevallen redelijk eenvoudig schoon te maken. Zowel met de hand, als met een glazenwasser. Om zolang mogelijk gebruik te kunnen maken van je glazen, moet je horecaglazen kopen die van goede kwaliteit zijn. Vervolgens kun je nadat de glazen gebruikt zijn, de glazen schoonmaken door onderstaande stappen te volgen

Zorg er ten eerste voor dat de gootsteen schoon is. Zo voorkom je dat er vuil blijft kleven tijdens het reinigen. Houdt ook de temperatuur van het water in de gaten. Zo houd je de temperatuur het liefst onder de zestig graden om schade te voorkomen. Natuurlijk heeft een lagere watertemperatuur ook een positieve invloed op het energieverbruik.

Daarnaast moet het afwasmiddel ervoor zorgen dat het glaswerk hygiënisch wort gereinigd. Het afwasmiddel moet dus voldoende zijn om de glazen schoon te kunnen maken. Vervolgens kun je de glazen voorzichtig maar grondig reinigen. Denk eraan dat je alles meepakt. Ga voorzichtig te werk zodat je het glas niet breekt.

Na het reinigen dien je het water te spoelen. Zo weet je zeker dat het wasmiddel, eten of drinken er volledig af wordt gehaald. Je kunt het glaswerk af laten druipen zodat het droog wordt. Of handmatig afdrogen. Je kunt met een microvezeldoek de glazen helemaal schoonmaken om eventuele vlekken of vingerafdrukken te verwijderen.

Glaswerk vervoeren

Een goede opslag is ook belangrijk om je glaswerk in goede staat te houden. Vaak zie je dat mensen ze gewoon in een kast plaatsen, en dit is prima. Als de glazen maar rechtop blijven staan. Zorg ervoor dat de glazen voldoende ruimte hebben en dat ze niet tegen elkaar aan kunnen komen.

Ook kun je de glazen opslaan in de dozen waarin ze zijn binnengekomen. Maar dit is natuurlijk niet ideaal. Vooral niet in een horecazaak. Een goede optie is om ze op te slaan in een rek. Zo zorg je ook nog eens voor een aantrekkelijke uitstraling. Hierbij loop je ook geen risico op beschadiging doordat de glazen tegen elkaar aan knikken.

Zoals je ziet hoeft het niet moeilijk te zijn om je glazen op de juiste manier schoon te maken. Houd je aan de richtlijnen die in dit artikel zijn gegeven en zal de levensduur van je glaswerk aanzienlijk verlengen. Verder echter niet dat de kwaliteit van je glazen een hele grote rol speelt. Je kunt je glazen op de beste manier schoonmaken en er zeer zorgvuldig mee omgaan. Maar wanneer je glazen niet van voldoende kwaliteit zijn, zal je alsnog niet kunnen genieten van een maximale levensduur. Wees dan ook niet bang om te investeren in goede glazen. Het is dan wel een grote initiële investering, maar doordat ze langer meegaan ben je op de lange termijn goedkoper uit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *