Zo ziet een industriële keuken eruit: tips & inspiratie! 0

industriële keuken

In de wereld van keukens kan bijna alles. Het aanbod is tegenwoordig zó groot dat je deze geheel naar eigen wens kunt afstemmen. Zowel op je huidige interieurstijl als je eigen smaak. Een welbekende en bovenal zeer populaire keuze is de keuken in een industriële stijl. De industriële stijl kennen we tegenwoordig natuurlijk allemaal. Deze stijl is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Door het gebruik van ruwe en robuuste materialen geef je jouw keuken een strakke en moderne uitstraling. Combineer dit ook nog eens met een aantal natuurlijke elementen en de stijl is geheel compleet.

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en ben je verliefd geworden op de industriële stijl? In dit artikel vind je de nodige tips & inspiratie om deze geheel naar wens samen te stellen.

Kleurgebruik

Je zou denken dat je bij een industriële keuken vooral donkere kleuren terug zult zien. Niets is echter minder waar. Bij de industriële woonstijl is een heel scala aan kleuren mogelijk. Dit komt met name door het diverse materiaalgebruik. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke en robuuste materialen. Hierbij kun je denken aan beton, maar ook aan hout en eigenlijk alles daartussen in. Kortom: mogelijkheden genoeg om jouw keuken geheel naar eigen wens samen te stellen. Bovendien hoeft deze dus helemaal niet donker te zijn. Ook lichte kleuren komen prima tot hun recht in de industriële keuken.

industriële keuken

Het is juist leuk om voor afwijkende kleuren te kiezen om zo het robuuste materiaal nog eens te versterken. Kies daarom gerust voor stoer beton in de keuken en combineer dit met rustige, lichte en neutrale kleuren. Hierdoor creëer je een eigentijdse keuken met een zeer stoer randje.

Ruimtelijke uitstraling

Het is bij een industriële keuken vooral belangrijk om te kiezen voor een ruimtelijke uitstraling. Hierbij moeten we terugdenken aan de herkomst van de industriële stijl. Deze werd van origine geïnspireerd door oude fabriekshallen uit de industriële tijd. En wat hebben deze fabriekshallen nu echt gemeen? De ruimtelijke uitstraling natuurlijk! En bij een ruimtelijke uitstraling hoort niet alleen de juiste opstelling, maar ook het juiste kleurgebruik.

Door te kiezen voor kleuren die de ruimte groter laten lijken, begint de keuken steeds meer op een ouderwetse fabriekshal te lijken. Hierdoor kom je steeds meer in de buurt van het originele idee van deze stijl. Door het gebruik van lichte kleuren en de juiste materialen kan zelfs een kleine keuken omgetoverd worden tot een ruimtelijke industriële keuken.

Verschillende stijlen met elkaar combineren

Een groot voordeel van de industriële keuken is dat deze met heel veel andere keukenstijlen gecombineerd kan worden. De industriële stijl is namelijk ontzettend divers. Hierdoor komt deze prachtig tot zijn recht met heel veel andere verschillende stijlen. De belangrijkste kenmerken van de industriële stijl is het gebruik van neutrale kleuren, natuurlijke elementen en robuuste materialen. Dit past dan ook prima bij de moderne-, klassieke of Scandinavische stijl.

Door verschillende stijlen met elkaar te combineren wordt de keuken helemaal naar wens samengesteld en beschik je echt over een zeer unieke uitstraling.

Elk detail telt

Bij een industriële keuken is het vooral belangrijk om op de details te letten. Sterker nog: elk detail telt. Van de kranen tot de grote koelkast. Alles speelt een rol bij het verkrijgen van die echte industriële stijl. Doordat de vraag naar deze stijl de afgelopen jaren explosief is toegenomen, zien we gelukkig ook dat er steeds meer wordt aangeboden. Bovendien is de stijl ook gemakkelijk te combineren en is het leuk om zelf interessante combinaties te maken.

Zo kan een koelkast in retrostijl prima worden gecombineerd met de robuuste en unieke uitstraling van een industriële keuken. Zelfs een tweedehands, retro koelkast kan dus een bijzonder mooi effect geven aan de keuken. Duur hoeft dit dan ook niet te zijn.

Ook de kleine dingen tellen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van koperen kranen. Deze geven de keuken direct een stoere, robuuste en bovenal unieke uitstraling, waardoor ze perfect passen bij de industriële stijl. Ook kun je kiezen voor een granieten of natuurstenen werkblad om de natuurlijke elementen nog beter naar voren te kunnen laten komen. Let bij het kiezen van details en materialen altijd op de duurzaamheid en onderhoud van het product.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *