Zonnepanelen op een nieuwe woning 0

Zonnepanelen op een nieuwe woning

Bij de bouw van een nieuwe woning wil je ook graag dat alles goed geregeld is. Daarom is het aan te raden om ook gelijk te kijken naar manieren om de woning zo duurzaam mogelijk te maken. Door het duurzaam maken van jouw woning zorg je ervoor dat je zo min mogelijk energie hoeft te verbruiken wat natuurlijk goed is voor jouw maandelijkse kosten. Door het duurzaam maken van een woning en door minder energie te verbruiken wordt het milieu ook minder belast. Het is zelfs mogelijk om de BTW zonnepanelen nieuwbouw terug te krijgen.

Belasting terug vragen

Het installeren van zonnepanelen kost natuurlijk wel wat, maar binnen een aantal jaar heb je de kosten al terugverdiend. Als er genoeg panelen worden geplaatst dan bestaat de kans zelfs dat je stroom kunt terug leveren aan het net bij je energieleverancier, daar krijg je natuurlijk ook een vergoeding voor. Een ander voordeel bij het plaatsen van zonnepanelen op een nieuwe woning is dat je de mogelijkheid hebt om over de zonnepanelen het BTW bedrag terug te vragen. Omdat je stroom teruglevert aan het net en hier vergoeding voor krijgt, wordt je door de belastingdienst gezien als een ondernemer. Je hebt immers een aparte vorm van inkomsten.

belasting terugvragen zonnepanelen

Opbrengst

Om zoveel mogelijk te besparen en om het rendement zo hoog mogelijk te maken is het verstandig om zonnepanelen aan te schaffen met een hoge opbrengst per seconde. Hiervoor wordt de term wattpiek gebruikt. Er zijn zonnepanelen met verschillende soorten wattpiek op de markt en hoe hoger de wattpiek, hoe minder zonnepanelen je nodig hebt om tot jouw beoogde opbrengst te komen. Zonnepanelen met 300 Wp leveren dus minder stroom als 400 Wp zonnepanelen, je zult dan ook meer zonnepanelen nodig hebben om tot een goede opbrengst te kunnen komen.

Hoe werkt het

Hoe hoger de opbrengst van de zonnepanelen hoe meer stroom je kunt terug leveren aan het stroomnet. De vergoeding ontvang je door facturen te sturen aan de betreffende energieleveranciers en daarvoor heb je een Kamer van Koophandel inschrijving nodig. Hiervoor moet je administratie bijhouden en kun je door het doen van BTW aangifte de BTW over de geplaatste zonnepanelen terug vragen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om de zonnepanelen sneller terug te verdienen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *