Zonwering voor binnen en buiten 0

Zonwering voor binnen en buiten

Bij zonwering denk je misschien aan een parasol of screens. Vergeet niet dat zonwering veel meer producten bevat, zoals knikarmschermen en markiezen, of wat dacht je van gordijnen? In dit artikel vertellen we je alles over buitenzonwering en gordijnen.

Gordijnen, iedereen heeft ze wel ergens in huis en ze zijn tegenwoordig in allerlei kleuren en stoffen en diktes verkrijgbaar. Ga voor inbetweens voor privacy maar toch licht doorlatend, niet handig als zonwering, maar wel romantisch. Liever voor donkere overgordijnen, om echt al het licht buiten te laten? Dat is prettig in de slaapkamer. Gordijnen zijn ook fijn om de warmte buiten te laten, want die zon kan behoorlijk heet worden in de zomer.

energiebesparende functie

Naast dat gordijnen ervoor zorgen dat je de zon tegenhoudt, hebben ze in de winter een energiebesparende functie. Gordijnen houden namelijk de kou buiten en de warmte binnen! Let op, hang ze niet voor de verwarming, dan gaat er namelijk veel warmte verloren en dat is zonde.

Om even terug te komen op de gordijnen in de zomer. Wist je dat gordijnen een klassieke en veelvoorkomende vorm van binnenzonwering is voor veel mensen?

Daar komt het bruggetje naar de buitenzonwering, daarmee houd je namelijk de meeste zon en warmte tegen. Je houdt namelijk tot wel 80% warmte tegen met buitenzonwering. Uiteraard wel afhankelijk van welk soort je kiest. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld screens, knikarmschermen en markiezen. Elk met z’n eigen voordelen en eigenschappen, dus daar komt de persoonlijke voorkeur naar voren.

zonwering buiten

knikarmscherm

Een knikarmscherm is de meest voorkomende buitenzonwering in Nederland. Bij bijna elk appartement of woonhuis kom je deze wel tegen. Dat snappen we wel, want een knikarmscherm is behalve overdag, ook ’s avonds een echte uitkomst in de zomermaanden, het blijft er namelijk lekker warm onder. Nog een reden waarom je ze zoveel ziet, ze gaan ontzettend lang mee. Een goede investering dus!

Behalve een knikarmscherm kun je ook kiezen voor screens als buitenzonwering. Dit is de luxe variant van een ouderwets rolluik. Ze zijn namelijk elektrisch en op die manier kun je ze zelfs vanaf je mobiel bedienen. De toekomst van buitenzonwering!

Liever een wat klassiekere uitstraling? Kies dan voor markiezen. Deze staan prachtig bij de oudere jaren 30 woningen, maar kunnen ook prima bij moderne huizen. Deze traditionele zonwering houdt ook de zon van de zijkant tegen, naast mooi dus ook echt praktisch.

Wil je meer informatie over gordijnen, buitenzonwering of wat anders? Kom dan langs in één van de Woonspecialist winkels in Nederland.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *