Zorg dat je snel van spint afkomt 0

Zorg dat je snel van spint afkomt

Stel: je hebt planten in huis gehaald en je merkt ineens op dat er beestjes in leven. Het is dan belangrijk dat je zo snel mogelijk vaststelt welke beestjes dit zijn. De meeste dieren leveren namelijk schade op aan de bladeren en bloemen, waardoor je niet lang geniet van de planten. Een van de dieren die je in de planten tegenkomt, is spint. Maar hoe zorg je er dan voor dat je hier weer vanaf komt? Onderstaande informatie zorgt er niet alleen voor dat je weet hoe je de beestjes bestrijdt, maar ook wat je er in de toekomst tegen kan doen om jouw planten te beschermen. 

Meer over het diertje

Spint heet ook wel spintmijt. Het zijn ovaalachtige kleine beestjes met acht poten. De grootte en de kleur kan echter aanzienlijk variëren per soort. In de meeste gevallen heb je echter te maken met kasspint of bonenspintmijt. Deze zie je voornamelijk bij groenten, kamerplanten en inheemse sierplanten. Ook buiten in hagen en struiken ga je deze vaak terugzien. Ze zijn ongeveer een halve millimeter groot en herkenbaar aan de donkere vlekken aan de achterkant. Hoewel ze klein zijn, kun je deze soms toch met het blote oog waarnemen. 

Een natuurlijke bestrijding toepassen

Spint is niet heel eenvoudig te bestrijden. Het is namelijk van belang dat je het beestje dood, terwijl je jouw planten redt. Hardnekkige middelen kunnen al snel schade aanbrengen aan de bladeren, waardoor je ook jouw plant niet lang in leven houdt. Door zo goed mogelijk te bekijken welke bestrijdingsmiddelen er zijn, voorkom je dat jouw planten sterven. De meeste mensen kiezen daarom voor een natuurlijke bestrijding, zoals roofmijten tegen spint. Deze eten de beestjes op en zullen daarna op zoek gaan naar een nieuwe plant waar de beestjes op zitten. 

Vooraf een goede controle uitvoeren

Het is ook van belang dat je naast de natuurlijke bestrijding met roofmijten tegen spint goed bekijkt wat de oorzaken zijn van het probleem. Zo zorg je niet alleen dat je vanaf de oorzaak te werk gaat met de bestrijding, maar ook zeker weet dat het in de toekomst niet snel meer voorkomt. Als je een nieuwe plant aanschaft, kun je vooraf al controleren of hier geen beestjes in zitten. Je voorkomt hiermee dat jouw andere planten ook besmet raken met spint of een ander probleem. Ook moet je de besmette plant in quarantaine zetten. 

Een goede plaats vinden

Een goede standplaats voor de planten zorgt er ook voor dat je geen extra problemen krijgt in de toekomst. De planten die op de tocht staan, kunnen bijvoorbeeld sneller spint krijgen. Zorg daarom ook op dit gebied voor een goede controle. Door daarbij ook regelmatig alles goed schoon te maken, voorkom je dat het ongedierte verder verspreidt door de woning of buiten en je op een later moment opnieuw met de bestrijding moet beginnen. Jouw planten zijn voorzien van een lange levensduur als je op tijd actie onderneemt en de bestrijding uitvoert bij jouw planten.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *