Zwart-wit aan de muur: 4x inspiratie 0

inspiratie zwart wit muur

Al jarenlang is zwart-wit een stijl die niet uit de woonbladen te slaan is. Je kunt wel stellen: zwart-wit is van alle tijden. Toch is er steeds een andere variant die het trendy maakt. De combinatie van het lieflijke witte met het stoere zwart is een supercombi. En daarnaast is zwart-wit zo neutraal dat je het een prima match is met welke steunkleur dan ook. Heb je een zwart-wit inrichting? Dan hebben we wat leuke tips voor wanddecoratie voor je!

Klassieke filmposters

Ben je fan van de oude films die in de jaren ’60 van de vorige eeuw menigeen naar de bioscopen trok? Dan kan een klassieke filmposter niet aan je muur ontbreken. Diverse posterleveranciers kennen hun klassiekers en hebben een brede lijn met posters die in dit genre vallen. Met een mooi poster ophangsysteem kun je makkelijke en flexibel elke poster ophangen. Al dan niet in een prachtige lijst. Behalve de klassieke bekende foto’s kun je ook gaan voor het welbekende Hollywood-sign. De witte letters tegen een grijzende achtergrond zijn heel sfeerbepalend voor het beeld.

Gestreept!

Hét zwart-wit dier dat zich uitstekend leent voor een plek aan de wand is de zebra. Nu is het natuurlijk zo dat je van elk dier een zwart-wit foto kunt hebben, maar de zebra is het van nature. En dat maakt hem extra speciaal. Wist je dat een zebra een opmerkelijk streeppatroon heeft? Je ziet er altijd net weer even wat anders in. Je kunt dan ook eindeloos naar het dier kijken en steeds weer wegdromen bij wat je in zijn strepen ontdekt. De zebra is een zeer vriendelijk dier. Een wanddecoratie met dit dier straalt dan ook niks anders dan vriendelijkheid uit. En dat is soms precies wat je nodig hebt voor het creëren van een goede sfeer.

The sky is the limit

Veel steden zijn uitstekend geschikt voor een prachtig plaatje van de skyline. In hetzelfde rek van posters van filmhelden zul je daarom ook wat plaatjes van skylines aantreffen. Deze plaatjes lenen

zich prima voor een prachtig zwart-wit beeld aan de muur. Wist je dat het profiel van de stad, zoals een skyline ook wel genoemd wordt, vaak gevuld is met markante gebouwen? Leuk, om deze gebouwen ook eens in het echt te bezoeken. De mooiste wolkenkrabbers, fantastische bruggen of uitstekende kerktorens zijn het silhouet van de stad. En een poster met een skyline hang je uiteraard op met hetzelfde poster ophangsysteem als eerder genoemd…

Minimalistisch

Zwart-wit leent zich ook super voor een minimalistisch beeld. Wat dacht je van een pentekening? Of een kleine poster met botanische foto? Deze wanddecoratie is voornamelijk wit, de zwarte lijnen spreken voor zichzelf. Het lijnenspel kan zeer fascinerend zijn. Wat ook veelvuldig in de woonkamers te vinden is, zijn posters met teksten. Soms is het woordje ‘love’ al voldoende voor een prachtige poster. Hang je een aantal bijpassende kleine posters bij elkaar, dan ontstaat een prachtige collage. En het leuke van dit soort posters is dat je ze eenvoudig en voor weinig vervangt. Zo heb je steeds weer wat nieuws aan de muur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *