Zwembaden: Exit vs Intex 0

Zwembaden Exit vs Intex

De zon schijnt volop en de zomerkriebels beginnen bij veel mensen al te komen. Tijd dus om lekker een zwembad aan te schaffen, zodat je deze zomer heerlijk de verkoeling kunt opzoeken in je eigen tuin. Er is alleen één probleem; er zijn zoveel soorten zwembaden en merken. Welke kies je dan en welke is de beste? In dit artikel gaan we kijken naar een zwembad van het merk Exit en het merk Intex. We bespreken een aantal zaken, zodat jij de beste keuze kunt maken. Een zwembad kopen doe je immers niet iedere dag.

We gebruiken voor dit artikel dit zwembad van Intex en dit zwembad van Exit ter vergelijking.

Sterkte van het frame

Bij een zwembad bestellen komt stiekem een hoop kijken. Het eerste aspect waar je bijvoorbeeld op kunt letten is het frame. Het Intex zwembad is voorzien van een metalen frame, gemaakt van gegalvaniseerd staal. In de volksmond heet dit ook wel ‘verzinken’ of verzinkt staal. Het zorgt ervoor dat het materiaal nóg sterker is. Ook het frame van het bad van Exit toys is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Beide frames zijn ook voorzien van een speciale poedercoating. Deze coating zorgt ervoor dat het frame, en dus ook het zwembad, nog langer meegaat. Het frame van Intex bestaat uit tien poten en het frame van Exit toys heeft acht poten. ok heeft het Intex zwembad nog extra touw op de bodem en een extra band rondom de poten voor nog meer stevigheid (https://www.dezwembadspecialist.nl/zwembaden/zwembad/intex-frame-zwembaden/zwembad-easy-set-intex-groot-305).

Materiaal van het folie

Vervolgens gaan we kijken naar het materiaal van beide zwembaden. Het materiaal van het Intex zwembad bestaat uit drie lagen PVC(https://www.zwembadgigant.nl/intex-metal-frame-zwembad-305-x-76-cm). De middelste laag bestaat daarbij uit een ruitmotief van polyester, wat voor extra sterkte zorgt. Intex: De dikte van het PVC is op de bodem 0,27 mm en bij de zijwanden 0,50 mm. Bij Exit is dit 0,30 mm en 0,53 mm. Het materiaal van het Exit zwembad is dus iets dikker. Ook het zwembad van Exit is gemaakt van PVC en heeft een stoere houtlook.

Afvoer

Wanneer de zon weer weg is, wordt het ook weer tijd om het zwembad leeg te laten lopen en af te breken. Maar je wilt natuurlijk niet dat je hele tuin volloopt met water. Hoe is dat bij deze zwembaden geregeld?

Om het zwembad weer leeg te laten lopen hebben beide zwembaden een leegloopventiel/afvoer, waaraan je de tuinslang kunt bevestigen. Hierdoor stroomt het water via de tuinslang naar het afvoerputje in de tuin en staat niet de gehele tuin blank. Ook worden beide zwembaden geleverd met een filterpomp, die het water constant filtert en schoonmaakt.

Veiligheid

Bij een zwembad kopen is het letten op de veiligheid ook heel belangrijk. Waarschijnlijk gaan er ook kinderen in zwemmen en spelen en wil je dat er niks gebeurt. Het materiaal van beide zwembaden én het bijbehorende frame is van hoogwaardige kwaliteit en is bijzonder sterk. Ze zijn allebei zeker veilig om te gebruiken. Bovendien hebben ze allebei een meegeleverde filterpomp, die het water filtert en schoonhoudt. Je kunt bij beide zwembaden ook een speciaal grondzeil bijbestellen, om te voorkomen dat er scherpe dingen door de bodem van het zwembad komen. Het zwembad van Exit is voorzien van de volgende keurmerken: TÜV, CE, EN 16582 (https://www.exittoys.nl/exit-wood-zwembad-o300x76cm-met-filterpomp-bruin-30-12-10-10).

Een Exit zwembad of toch een Intex: voor welke ga je?

Een zwembad bestellen is nu hopelijk iets makkelijker geworden met bovenstaande aspecten waar je op kunt letten. Beide zwembaden lijken heel veel op elkaar. De grootste verschillen is het drie lagen materiaal van Intex, de keurmerken van Exit, de houtlook van Exit en de hoeveelheid poten. Ook de prijs is iets anders; het Exit zwembad kost rond de €180 euro en het Intex zwembad kost rond de €200 euro.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *